Live Review: Destine in Paradiso

destine

Gepubliceerd on 13 oktober 2011 at 13:00 in Foto, Live, Review by jimmyalter

Afgelopen maandag speelde Destine in de kleine zaal van Paradiso. Na een zomer vol met shows in het buitenland doen ze nu een tour door Nederland. Ze namen het Engelse Room 94 en Attack! Attack! mee als supportacts.

De eerste band die hun kunstje komt vertonen, is Room 94. De heren, die behoorlijk jong zijn, komen helemaal vanuit de UK mee om Destine te supporten. Hoe oud de jongens precies zijn, krijgen we niet te horen, maar een gemiddelde leeftijd van een jaar of 17 lijkt een goede gok. Nu maakt het voor goede muziek natuurlijk niet uit hoe oud je bent, maar mede door deze jonge jongens ben ik erg verrast door de energie en strakheid waarmee Room 94 speelt.

De band valt feilloos in te delen bij bands als Simple Plan, All Time Low en ook de invloed van Blink-182 is goed te horen. Wat wil je ook, als de gitarist een heuze Tom Delonge Signature ES-333 in zijn handen heeft. Een goede openingsact, zo blijkt ook uit de reacties vanuit het publiek. Dat we stiekem het tijdperk van pop-punkbandjes al een beetje voorbij zijn, maakt helemaal niets uit. Met Room 94 waant een ieder zich weer in 2004.

De volgende band die het podium betreedt is Attack Attack!. Niet alleen de jongens lijken wat ouder, ook de muziek komt iets meer in de buurt van volwassen pop-punk, voor zover dit al mogelijk is. Attack Attack! is meegegaan op deze tour vanuit Wales, en geeft duidelijk aan trots te zijn op die roots. Hier en daar proberen ze wat te grappen door de vertaling van “woo-hoo!” in Welsh aan te leren.

Wat opvalt is de zanger met een loepzuivere stem, qua toonhoogte vergelijkbaar met de zanger van Fall Out Boy. Dit laat hij vooral horen in een klein stukje waarin hij niet door de band wordt begeleid. Het is best jammer dat dit niet iets meer wordt belicht tijdens de rest van de show, want zijn stem valt zo af en toe redelijk weg in de harde muziek. Maar toch een prima show van een prima band, al hoop ik dat ze volgende keer de slechte grappen thuis laten.

Get the flash player here: http://www.adobe.com/flashplayer

Niet veel later begint de show van Destine. Blijkbaar hopen de mannen nog even te kunnen blijven drijven op de debuutplaat, maar aan het bezoekersaantal vanavond valt wel af te lezen dat die plaat er echt binnenkort moet komen. Destine speelt strak, up-tempo zoals het een goede pop-punkband betaamt, en de heren lijken er flink zin in te hebben vanavond. Ook al is de kleine zaal van Paradiso niet bepaald goed gevuld vanavond, de mensen die er staan hebben genoeg energie meegenomen om de vloer te laten trillen.

Een groep die-hard fans kleeft zich vast aan het podium, waardoor het vooral voor de band een geslaagde avond zal worden. Eerst komen een paar bekende hits langs, dan wat minder bekende nummers, weer een hitje, wat onbekende dingen en als extraatje krijgen we vanavond een gast-zanger. Iemand die eerder had meegedaan aan een karaoke-wedstrijd mocht een nummer van Destine op het podium komen zingen. Wie deze mysterieuze jongen is wordt niet helemaal duidelijk, maar zingen kan hij wel.

Als de jongens het podium afgaan om even later terug te komen voor de toegift, blijft de drummer achter en trakteert ons op een drumsolo. Erg leuk, maar het leek vanavond een beetje misplaatst. Maar, we moeten het hem meegeven; het klinkt niet verkeerd. Enige grote minpunt is de tape die achter de solo meedraait.

Destine heeft vanavond een leuke show neergezet! Het was muzikaal erg goed, zeker is dat de bezoekers vanavond tevreden naar huis gaan. Het is alleen te hopen dat ze de volgende keer gaan touren met een nieuwe plaat, want heren; je kunt tegenwoordig écht niet meer twee jaar draaien op één cd!

Tekst door Eva Bakker
Foto’s (6 oktober in Willemeen, Arnhem) door Silvy Maatman

Tags: , , , ,